top of page

BIOGRAFIE

Altvioliste Lisa Eggen (1994) is vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig musicus. Haar spel wordt door velen omschreven als expressief, uitgesproken en communicatief. Als prijswinnaar van verschillende concoursen kreeg ze de mogelijkheid om concerten te geven op (inter)nationale podia, festivals en radio en televisie. Ze gaf onder andere concerten in de Verenigde Staten en Canada en was meermaals te horen vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw Amsterdam op Radio 4. Samen met pianiste Lies Braakman vormt zij sinds 2017 Duo Novelle.

Naast haar solistische optredens is Lisa zeer actief als kamermusicus. Zo maakt zij deel uit van het Skazka Kwartet, waarmee ze het Storioni Concours 2022 won. In deze en andere kamermuziekbezettingen was Lisa (inter)nationaal te horen op grote kamermuziekfestivals waaronder November Music, Festival de quatuors à cordes Pays de Fayence, Peter de Grote Festival en Strijkkwartet Biennale Amsterdam. Ze ontwikkelde een grote liefde voor 20ste-eeuws en hedendaags repertoire doordat ze regelmatig deel uitmaakte van Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw en door samenwerkingen met het DoelenKwartet. Daarnaast combineerde ze de afgelopen jaren hedendaags repertoire met andere disciplines, zoals muziektheater samen met The Stolz Quartet en opera met het Dostojevski Kwartet tijdens het Opera Forward Festival.

Lisa is verbonden als aanvoerder van de altviolen bij strijkorkest Kamerata Zuid. Sinds het begin van haar studie remplaceert Lisa ook regelmatig in orkesten, waaronder bij PHION Orkest van Gelderland & Overijssel als (plaatsvervangend) aanvoerder altviool. Ook maakte ze in 2014 deel uit van het European Union Youth Orchestra.

bottom of page